Feed

Shiftkey PeopleUncategorized Litet. Schysst. Trevligt.

Litet. Schysst. Trevligt.

Det är tre ord. Tre ord som, trots Shiftkeys lilla medarbetarskara, användes flest gånger och var top of mind i beskrivningen av bolaget de arbetar på. Utan att vi kommunicerat det tidigare, oberoende av varandra i en webbenkät. Det tycker vi är coolt! 

Jag som skriver denna lilla anekdot heter Matilda. I mitt arbete som konsult får jag djupdyka i många olika typer av bolag och verksamheters interna kultur. Mitt jobb är att fånga upp känslan i kulturen och förmedla den utåt. Detta är min berättelse om en undersökningen som genomfördes hösten 2019.

När jag satte min fot här på Shiftkey slogs jag direkt av den schyssta stämningen och öppenheten. VD Iggy verkade vara en trevlig prick med båda fötterna på jorden. Han har ett sunt synsätt på arbete och ledarskap som handlar om att medarbetaren ska må bra.

“Jag vill skapa en arbetsplats där vi mår bra, helt enkelt!” 

Sen var det slutsnackat. Coolt tänkte jag. Ingen gång tidigare har jag stött på en chef som varit så tydlig och kort i sin beskrivning. Här skippar vi tydligen allt som har med “corporate bullshit” att göra, ganska skönt

Därefter var det dags att träffa medarbetarna under en gemensam workshop då vi skulle brainstorma lite roliga idéer om företaget. Som förberedelse skickade jag ut en enkät med frågor om deras syn på arbetsplatsen.

Efter att alla svar var insamlade matade jag in dem i en generator som skapar ordmoln. Störst ord har använts vid flera tillfällen, av flera olika personer. Frågan löd: “Beskriv din arbetsplats med 3 ord.” Du får själv beskåda resultatet. 

Det var tydligt att Shiftkeys medarbetare fokuserar på mjuka värden, vilket är ganska ovanligt för ett konsultbolag i denna bransch. Utöver beskrivningen som flest använde, framkom adjektiv som ärlig, öppen, familjär & lyhörd. 

Jag blev varm inombords och kunde konstatera att Iggys idé har nått hela vägen fram, vi mår bra här!  

No Comments

Leave a reply